Trädfällning i Ulricehamn

Trädfällning i Ulricehamn

God morgon på er!

Idag tänkte jag dela ett inlägg som handlar om trädgårdsarbete för vi har nämligen fått hjälp med trädfällning och det blev så stor skillnad när det kommer till ljuset på tomten. Vi hade flera träd som stod på gränstomten som skymde både för solen och för utsikten och därför anlitade vi en firma i närheten av Ulricehamn som fick hjälpa oss att fälla de träden.

Eftersom det inte är några små buskar utan ganska stora träd så ska man inte göra sådana saker själv utan låta en firma som är utrustade och utbildade inom trädfällning göra det. En firma som har utbildning och redskap och kan göra det säkert och tryggt, så att varken någon person eller egendom blir skadad. Ibland kanske man lurar sig lite av att trädet inte ser så stort eller tjockt ut, men när det faller så får man inte glömma dess tyngd och att om man inte riktar det rätt eller vet hur man ska få det att falla där man tänkt så kan de gå väldigt illa.

Nu tog vi alltså hjälp av en firma som bland annat verkar här i Ulricehamn och det gick jättebra. De sågade också upp trädet i lite mindre partier så att vi lättare kan handskas med det. Nästa steg för oss blir att såga upp och klyva det till ved. Vi har ingen användning av ved men vi tänkte att vi ska sälja det och vi kunde låna en klyv av våra grannar. Men just att se hur mycket ljusare det blev på tomten och se att solen kommer åt på ett helt annat sätt, det tycker jag känns väldigt härligt. Dessutom blir utsikten ner mot sjön så mycket bättre. Vi bor ändå ganska avskilt så det är inte så att träden gör någon direkt skillnad för insynen.

Just nu är ju tomten lite kaos med fällda träd i stora bitar, men det kommer bli väldigt fint när det är klart. Nu önskar jag dig en fin dag så hörs vi snart igen!


Kommentarer är stängda.